Homeopathie Tineke Priester

De Behandeling

Genezen is een reis.
 
En de reis is voor iedereen weer anders, ieder mens heeft zijn eigen unieke levensverhaal.
 
Vaak kom je op je pad naar genezing obstakels in de vorm van oude klachten en patronen tegen. Dan gaan we samen kijken waar de levensenergie gestagneerd is op jou pad. Dit kan zich uiten in lichamelijke symptomen en meestal gaat dit samen met emotionele en mentale klachten.
Met een homeopatisch geneesmiddel laat je de levenskracht weer stromen waardoor het lichaam en de geest de processen zelf weer in gang zet. Zo bezien is de homeopatische prikkel een katalysator om het zelfgenezend vermogen van de mens te stimuleren.

Concreet betekent dit dat je met homeopathie:
-vastzittende gedachtenpatronen kunt doorbreken doordat je perspectief ruimer wordt
-energie kan krijgen om moeilijke maar noodzakelijke aanpassingen in je leven aan te brengen.
-meer levenslust kan gaan ervaren
-meer (zelf) vertrouwen krijgt
-angsten hanteerbaar kan laten worden
-beter met je hoogsensitiviteit om kunt gaan

Op fysiek niveau kan er ook veel veranderen doordat geblokkeerde energie weer in beweging komt. 

Homeopathie is bij heel veel verschillende soorten klachten in te zetten:
Enkele voorbeelden zijn: hoofdpijnen, KNO klachten, longklachten, terugkerende ontstekingen, maag/darmklachten, huidproblemen, gewrichtsklachten, 
allergiën, menstruatieklachten,
overgangsklachten.
Maar ook: depressies, contactstoornissen, problemen met concentratie.

 Innerlijk voel je vaak een kracht die je vertelt dat het goed is wat je aan het doen bent dat je erop mag vertrouwen.  

Het ConsultIn een consult stel ik je een aantal vragen en kun je  vrijuit vertellen over jezelf en de klachten die je ervaart. Met name het zonder belemmering kunnen praten ervaren mensen al als bevrijdend. Alles mag er zijn en niemand is hetzelfde, we hebben allemaal ons eigen verhaal. De behandeling wordt dus ook op jou persoonlijk afgestemd. Al lijken je klachten op het eerste gezicht op die van een ander, je ervaart ze op jou eigen manier. Ik wil graag weten waarom je deze klachten hebt. Wat is er gebeurd? Welke veranderingen zijn er geweest? Wat voor ziektes heb je gehad? Komen die meer in de familie voor? En vooral: Wie ben jij? Na een gesprek van ongeveer anderhalf uur krijg je een of een paar dagen later een homeopatisch middel thuis gestuurd. Dit middel is speciaal voor jou uitgezocht. Het middel raakt je in je kern en zal ervoor zorgen dat de balans hersteld wordt. Zowel lichamelijk als geestelijk kom je weer in evenwicht.

Wat is homeopathie?

Homeopathie werkt volgens een gedegen methode die in de 19e eeuw is opgetekend in de Organon van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie. De geschiedenis van de homeopathie gaat al veel verder terug maar Hahnemann was de eerste die er een systeem van heeft gemaakt waar wij in onze tijd nog steeds veel inspiratie uit putten. Dat betekent niet dat de homeopathie zichzelf sinds die tijd niet meer ontwikkeld heeft, integendeel. Er zijn veel nieuwe middelen ontdekt en inzichten bijgekomen. De fundamenten zijn echter nog steeds gelijk en toepasbaar. 

Het systeem is gebaseerd op een aantal pijlers:
1. De mens beschikt over een zelfgenezend vermogen. Als de mens uit evenwicht is kan een homeopatische prikkel ervoor zorgen dat de mens zichzelf weer geneest. Homeopathie is zo bezien dus een prikkeltherapie. De mens geneest uiteindelijk zichzelf en raakt dus ook niet afhankelijk van medicatie.  

2. Het gelijksoortigheidsprincipe: de mens produceert symptomen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied om aan te geven dat er een verstoring heeft plaats gevonden. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van deze verstoring. Maar ook nemen we de belangrijkste en meest karakteristiek symptomen om een middel te vinden dat gelijksoortig is aan jou klachten. Het middel is eerst getest op gezonde proefpersonen.

3. Het homeopatisch middel is gepotentieerd. Elk dier, plant en mineraal draagt een bron van informatie in zich mee. Om over die informatie te kunnen beschikken potentiëren wij de planten, dieren, mineralen en andere stoffen, dit worden de homeopatische geneesmiddelen. Potentiëren is het proces van stapsgewijs verdunnen en schudden van de oerstof. De oertinctuur van de plant werkt in op fysiek niveau maar om er een homeopatisch geneesmiddel van te maken gaan we nog een stapje verder. Door deze gepotentieerde stoffen op gezonde proefpersonen te testen zijn we erachter gekomen dat het homeopatische geneesmiddel niet alleen inwerkt op ons lijf en de ziekteprocessen kan beïnvloeden maar ook op het emotionele en mentale niveau regulerend werkt. Hoe dat uitwerkt is voor iedereen anders maar in het algemeen brengt een gepotentieerd geneesmiddel gestagneerde energie in de vorm van fysiek lijden, vastzittende gedachten of emoties weer in beweging. Zo hebben we als mens ook een potentieel tot onze beschikking die we vaak maar gedeeltelijk gebruiken. Met homeopathie kun je ook dit potentieel in jezelf meer gaan ontdekken. 

When something in the outer world resonates with

your innermost being, a healing possibility arises.

The homeopath is one who utilises this knowledge
for the benefit of her patients, yet the homeopathic

principle is at work all the time without anyone being

aware of it. 

When a piece of music or a beautiful poem stirs your

soul and moves you to tears, this is homeopathy. 

When a minor incident brings forth all the unresolved

pain from an earlier trauma , this is homeopathy. 

When life delivers the blow that breaks open your

protective shell and forces you to grow in spite of

yourself, this is homeopathy.
 

Homeopathy doesn't belong to anyone
It is one of the ways in which life heals itself 

Ian Watson:  the Tao of homeopathy
 

Voor wie?

Homeopathie is inzetbaar voor elke leeftijdsgroep vanaf de conceptie tot het graf zou ik willen zeggen. Dat betekent dat je tijdens je zwangerschap al behandeld kunt worden en dat je kindje daarvan mee profiteert. In alle leeftijdsgroepen kun je klachten met homeopathie begeleiden. Hoe eerder hoe beter! Want hoe langer klachten duren en onderdrukt worden hoe meer tijd het kost om je weer terug te brengen naar je gezonde(re) toestand. Homeopathie is inzetbaar tijdens de geboorte, de babytijd, de peutertijd, de opgroeiend-kindfase, de pubertijd, de adolescentie en de ouder wordende mens. En tenslotte ook tijdens het stervensproces. Dit komt omdat homeopathie je steeds weer terugbrengt naar jou balans.  Mocht je willen weten of homeopathie in jou specifieke situatie ook geschikt is neem dan even contact met me op.